Beer Shack

Details


Shipping Container Bar proposal.

Client: Free State Kitchen

Liverpool, 2013
Commercial/ leisure
Conservation Area
RIBA Work Stages 0-2

 

Profile

 

Planning permission for the shipping container garden pavilion was granted alongside the restaurant fit-out and alteration works. The container provides storage for the restaurant, its presence defining the garden dining area.

The pavilion is formed from a standard ex-maritime ISO20 shipping container, painted RAL7016 Anthracite grey with RAL9010 branding.

The client requested a concept design proposal for an external servery, creating an active use for the container within the garden dining area. BeerShack was developed as a modification of the existing container structure, an informal response to the regularity of the modular form; a relaxed venue for garden drinks.

Activating the container using a hinged section of the cut wall creates a bar aperture, within which the OSB lining is revealed, providing the bar countertop. BeerShack is designed to offer bottled craft beers alongside two guest real ale barrels, housed in the bespoke scalloped counter. Internally, rack shelving accomodates stock with multiple fridge provision to ensure ease of bottle replenishment.

 


Similar Projects